روایتی درباره انگشتر به دست کردن معصومین(ع)
پیامبر حضرت علی را از انگشتر طلا نهی می کنند و می فرمایند طلا زینت بهشت است و می فرمایند از انگشتر عقیق استفاده کنید تا اندوهی به شما نرسد
در انگشتر و آنچه به آن مربوط است:
از موسی بن جعفر (علیه السلام) روایت کرده است: انگشتر حضرت صادق (علیه السلام) را قیمت کردند، و پدرم آن را به هفت سکه خرید، راوی گوید: پرسیدم به هفت درهم؟ فرمودند: نه هفت دینار (طلا).عبد الله بن سنان گوید: از حضرت صادق (علیه السلام) درباره انگشتر پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) پرسیدم: که از چه بود؟ فرمود: از نقره.
یکی از راویان از حضرت صادق (علیه السلام) پرسید: انگشتر پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از چه بود؟ فرمودند: از نقره بود، که بر آن نوشته شده بود: (محمد رسول الله ). پرسیدم: نگین داشت؟ فرمود: نه.
از حضرت صادق (علیه السلام) روایت شده است که پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: خداوند دستی را که در آن انگشتری از آهن باشد، پاکیزه نخواهد کرد.
حضرت صادق (علیه السلام) از قول آباء و اجداد گرامیش نقل می کند که پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ما را به هفت چیز امر کرد و از هفت چیز نهی فرمود: از انگشتر طلا، و نوشیدن از ظرف طلا و نقره، و از نشستن بر زین که از ابریشم سرخ باشد، و از لباس قرمز شدید، و از پوشیدن لباس ابریشمین. و نیز امر فرمود: به عیادت بیمار و تشییع جنازه، و بلند سلام کردن، و مظلوم را یاری نمودن، و دعوت دیگران را پذیرفتن، و بر قسم عمل نمودن، و به کسی که عطسه می کند دعا گفتن به (یرحمک الله یعنی خدا بر تو رحمت فرستد).
حضرت صادق (علیه السلام) می فرماید: پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به علی فرمود: که از انگشتر طلا به پرهیز که طلا زینت بهشت است.
علی (علیه السلام) می فرماید: پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) مرا از انگشتر طلا نهی کرد و نمی گویم که شما را نیز نهی فرمود.
داود بن سرحان گوید: از حضرت صادق (علیه السلام) درباره زینت کردن کودکان به طلا پرسیدم فرمودند: پدرم زنان و کودکان را به طلا و نقره زینت می کرد و مانعی ندارد.
حضرت باقر (علیه السلام) از اجدادش نقل می کند که پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) انگشتری از طلا به دست می کرد و مردم بدان خیره خیره نگاه می کردند، پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دستش را بین زانوها نهاد (و انگشتر را پنهان داشت ) و چون به منزل برگشت آن را بیرون آورد.
موسی بن جعفر (علیه السلام)، می فرماید: که پدرش حضرت صادق (علیه السلام) از نگین بجادی (بجاد: اسم جایی است ) نهی فرمود، و فرمود که: زید بن علی بن الحسین در روز کشته شدن نگین بجادی بدست داشت.
روایت شده است که امیر مؤمنان (علیه السلام) چهار انگشتر بدست داشت: انگشتری که نگین آن از یاقوت سرخ بود به واسطه شرافت آن به دست می کرد، و انگشتری با نگین عقیق سرخ برای حرز و محفوظ ماندن بدست می نمود، و انگشتری با نگین فیروزه، برای پیروزی، و انگشتری با نگین آهن چینی برای قوت به انگشت می فرمود: و شیعیان را از انگشتر آهنین نهی می کرد.
و آن حضرت در وصیت به اصحاب خود فرمود: هر کس در نگین انگشترش نقش دارد که در آن اسما الهی است از دستی که استنجاء می کند به دست دیگر انتقال دهد.
پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: انگشتر عقیق به دست کنید تا زمانی که آن را بدست دارید اندوهی به شما نخواهد رسید. و نیز فرمود: انگشتر عقیق به دست کنید که جبرئیل از بهشت برایم انگشتر عقیق آورد و گفت: ای محمد! انگشتر عقیق به دست کن و امت خود را نیز امر نما تا عقیق بدست کنند.
منبع : حوزه نت
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}